2016 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Šviežios triušienos dešrelės su žiedinio kopūsto falafeliais



3-4 asmenims reikės:



Žiedinių kopūstų falafeliams reikės (išeina maždaug 16-20 vnt):

400 g žiedinio kopūsto, sutarkuoto burokine tarka arba smulkintuve su S formos peiliu

pundelio smulkintų žviežių petražolių (jeigu mėgstate, galite dėti kalendras)

1/2 a.š. maltos kalendros


1 a.š. ciberžolės

1 a.š. kepimo miltelių

1/2 a.š. kumino sėklų, paskrudinto sausoje keptuvėje ir sugrūsto prieskonių grūstuvėje

1-1,5 a.š. druskos

juodųjų pipirų pagal skonį

200 g avinžirnių arba žirnių miltų

augalinio aliejaus gruzdinimui

Su prieskoniais galite žaisti įvairiai, keičiant juos pagal savo skonį :) 




Triušienos dešreles virkite 7-10 min. Prieš tiekiant  šiek tiek pakrudinkite sausoje keptuve.

Falafelių gaminimo eiga:

Į erdvų indą sudėkite susmulkintą žiedinį kopūstą, prieskonius, smulkintas petražoles, gerai išmaišykite. Į kitą indą prasijuokite avinžirnių miltus ir kepimo miltelius. Nedideliame puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Miltus su kepimo milteliais berkite į žiedinio kopūsto ir prieskonių masę, viską gerai išmaišykite. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus (po 1 a.š. tešlos). Dėkite po 6-8 kamuoliukus į įkaitintą aliejų. Iš pradžių falafelius nejudinkite, kitaip jie subyrės. Kuomet falafeliai šiek tiek apskrus ir iškils į paviršių, galite atsargiai pamaišyti, kepti, kol gardžiai apskrus. Iškepusius išimkite kiaurasamčiu, dėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluoščiu, kad susigertų nereikalingi riebalai. Skanaus!











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą