2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

Antienos filė medalionai su spagetti moliūgo padaže


Labai greiti, bet nuostabaus skonio pietūs ar vakarienė! Kol keps antienos filė medalionai, galima paruošti išties puikaus skonio spagetti moliūgo padaže ir visa šeima mėgausitės patiekalu, kuris tikrai bus ne prastesnis, nei patiekalai restoranuose!

 3  asmenims reikės:


200 g  makaronų 

1/2 puodelio moliūgo tyrės

200 ml 13 proc. grietinėlės

1 svogūno

1/2 citrinos sulčių

2 v.š . pomidorų tyrės

3 a.š. krakmolo

aliejus kepimui

3 skiltelių česnako

druskos, pipirų,  malto muskato riešuto pagal skonį

saujos špinatų



          Antienos filė medalionai jau yra paruošti kepimui, todėl čia kažko ruošti visai nereikės, tiesiog įdėkite kepti su visa pakuote į 180 lapsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 20-30 min. Kol keps mūsų medalionai, paruošime makaronus su padažu.  Makaronus išverdame pagal instrukciją. Įpilame į įkaitintą keptuvę aliejaus, beriame kubeliais pjaustytą svogūną, pakepame kelias min, tada dedame smulkintą česnaką ir pakepame dar minutelę. Įdedame pomidorų tyrę, krakmolą ir viską išmaišius, pakepame apie 2 min. Pilame grietinėlę, prieskonius, moliūgo tyrę, citrinos sultis ir viską gerai išmaišome. Nuolat maišant, kepame apie 5 min ant silpnos ugnies. Padažą pilame į kokteilinę, įpilame vandens nuo makaronų ir viską suplakame, jei neturite kokteilinės, tai galima padaryti blenderio pagalba. Pilame padažą atgal į keptuvę, beriame špinatus, patroškiname, kol špinatai suminkštės. Dedame išvirtus makaronus į padažą ir patroškiname kelias min. Dedame makaronus su padažu į lekštes, ant viršaus dedame po gardaus antienos medalioną. 

Skanaus!!! 












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą