2016 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Antienos ir cukinijų maltinukai


 Kai daržuose pilna cukinijų ir nebežinote kur jas dėti, tokie maltinukai tikras išsigelbėjimas. Deka cukinijų, maltinukai bus minkšti ir sultingi, puikiai tinka vaikams, kurie nemėgsta dažovių.

12 maltinukų reikės:

340 g antienos kulšelių mėsos (aš naudojau Lapino puotos)
Druskos, pipirų
2 skiltelių česnako
mėgstamų prieskonių (aš naudojau vištienos)
1 kiaušinio
1 svogūno
krapų, petražolių
1/3 didelės arba 1/2 mažos cukinijos
2 v. š. maltų džiuvesėlių
speltos miltų apvoliojimui
aliejaus kepimui

Mėsą sumalame. Svogūną supjaustome kubeliais, pakepame iki auksinės spalvos. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Į maltą mėsą dedame cukiniją, keptus svogūnus, įspaudžiame česnaką, beriame druską, pipirus, prieskonius, smulkintas žoleles, džiuvesėlius, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Įmame valgomu šauktu paruošto faršo, dedame į miltus ir apvoliuojame. Apkepame iš kiekvienos pusės, sumažiname ugnį ir patroškiname uždengus apie 10 min. Valgome su mėgtamu garnyru. 
Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą