2016 m. liepos 10 d., sekmadienis

Kepti triušienos kumpeliai su troškintomis daržovėmis


Reikės:

2-3 skiltelių česnako
kmynų
druskos, pipirų
džiovinto raudonėlio

Daržovių troškiniui:

1 didelio svogūno
1-2 morkų
1 skiltelės česnako
šparagų arba šparaginių pupelių
2-3 saliero stiebų
250 ml grietinėlės
druskos, pipurų
krapų


          Triušienos kumpelius pabarstome druska, pipirais, džiovintais raodonėliais, kmynais, išpaudžiame česnaką ir juo įtriname kumpelius. Geriausiai taip palikti nakčiai šaldytuve marinuotis, bet galima kepti ir iš karto. Kepame orkaitėje, 180 lapsnių temperatūroje 35-40 min. kepimo rankovėje (pakepus 25 min, atidengti, kad kumpeliai apskrustų). Kol kepa kumpeliai, gaminame troškinį. Svogūnus supjaustome kubeliais, pakepame keliam min, tada dedame supjaustytas morkas ir dar pakepiname kelias min. Beriame pjaustytus šparagus ar šparagines pupeles bei salierą, užpilame vandeniu ir troškiname, kol daržovės bus minkštos (jeigu norite traškesnių, troškinimo laiką trumpininkite). Kai liks visai nedaug skysčio, pilame grietinėlę ir troškiname 5-7 min, kol sutiršties, beriame druskos, pipirų ir smulkintų krapų. 
Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą