2016 m. birželio 24 d., penktadienis

Triušienos guliašas


Triušiena - viena švariausių mėsos rūšių, kaupianti mažiausiai chemikalų. Triušio mėsoje praktiškai nėra riebalų. Ji labai naudinga vaikams, maitinančioms mamoms ir sveika mityba besirūpinantiems žmonėms. Tai vienas lengviausiai įsisavinamų mėsos produktų. Mėsa, -  balta su rausvu atspalviu, turi švelnų, vos juntamą savitą skonį, yra minkšta, tačiau stangri, neriebi, su smulkiais kaulais. Triušio mėsa yra viena maistingiausių - gausu geležies, baltymų ir mažai cholesterolio. (Informacijos šaltinis)

3-4 asmenims reikės:

400 g triušienos, aš naudojau Lapino puotos "Šviežias triušienos juosteles"
1 didelio svogūno
1 didelės morkos
3 skiltelių česnako
300 ml trintų pomidorų (ne ketčupo!)
0,5-1 paprikos
 šviežių arba džiovintų čiobrelių
2 v.š. grietinės
krapų, petražolių
2 lauro lapų
2-3 kvapiųjų pipirų (nebūtinai)

Garnyrui galite naudoti, kietųjų kviečių ar pilnagrūdžius makaronus, bulves ar bulvių košę, grikius ir t.t.
Salotų lapų, daržovių (morkų salotoms aš sutarkavau morkas, pagardinau jas himalajų rožine druska, pašlakščiau citrinos sultimis, įpiliau tyro alyvuogių aliejaus.




Triušieną supjaustome juostelėmis. Pabarstome druska, šviežiai grūstais pipirais, šviežiais ar džiovintais čiobreliais, įspaudžiame 2 česnako skilteles, paliekame mėsą marinuotis 10-15 min. Tuo tarpu supjaustome svogūną, morką, papriką. Apkepame mėsą, tada dedame pjaustytą svogūna bei morką, papriką  (aš turėjau jau keptos ir sutrintos paprikos, kadangi mano vaikai nemėgsta jos gabaliukų, kaip ir pomidorų, todėl aš visada pakepinu ir sutrinu su blenderiu, kad jie nematytų, tada puikiai valgo :) ), viską dar truputį pakepame, Įpilame verdančio vandens, dedame lauro lapus, kvapniuosius pipirus ir troškiname, kol mėsa suminkštės ir liks nedaug sultinio. Įšimame lauro lapus ir pipirus. Tada pilame pomidorų tyrę, įspaudžiame česnako skiltelę, pabarstome druska ir pipirais ir dar patroškiname 5 min, dedame grietinę, beriame smulkintus žalumynus (aš įdėjau tik žalumynų kotus, paskui juos išėmiau), patroškiname dar min.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą