2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Kreminė žalioji sriuba



Švelni, kreminės konsistencijos, gražiai žalios spalvos sriuba, patiks ypač trintų sriubų megėjams.

Reikės:

0,5 žalio arba maždaug tokio kiekio šaldyto brokolio
0,5  šviežio arba tiek pat šaldyto žiedinio kopūsto
0,5  pakelio šaldytų žalių žirnelių
4 bulvių
1 didelio svogūno
1-2 kubelių daržovių arba vištienos sultinio
druskos
pipirų
2 lauro lapelių
200 ml  grietinėlės  13 % riebumo
dž. batono kubelių


Užverdame vandenį, įberiame truputelį druskos, pipirų, lauro lapus, sultinio kubelius.  Bulves supjaustome kubeliais ir metame į verdantį vandenį. Pavirus 10 min, beriame kitas daržoves ir verdame kol daržovės suminkštės. Keptuvėje pakepiname svogūną. Į atskirą indą nupilame sultinį,bet truputėlį paliekame ir puode su daržovėmis. Visas daržoves sublenderiuojame su svogūnais. Gautą masę perpilame į kitą indą, įmame sietelį ir visą tą daržovių masę pertriname  į puodą, kur virė daržovės, kad sriuba būtų vientisos masės. Pilame 3-4 samčius ( nuoviro  kiekiu galima reguliuoti sriubos  tirštumą)  mūsų atidėto daržovių nuoviro. Pilame grietinėlę ir viską užverdame. Tiekiame su džiovinto batono skrebučiais.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą