2012 m. lapkričio 24 d., šeštadienis

Basmati ryžiai su vištiena ir daržovėmis ir kiaušiniu


Kažką panašaus mes valgydavom kavinėje Gan Bei City, tik patobulinau pagal save

Reikės:

200 g virtų Basmati ryžių
Didlės morkos
Didelio svogūno arba 2 mažų
Šaldytų žalių žirnelių
Višitienos krutinėlės
Česnakinių vištienos pireskonių
1-2 kiaušinių
Šaukštelio juodgrūdės
Česnakinio mišinio
Šaukštelio ciberžolės
Krapų
Pipirų
Druskos
Svogūno laiškų papuošimui

Išverdame ryžius, tik nepervardame, jie turi būti birūs. Vištienos krutinėlę supjaustome nedideliais kubeliais, pabarstome druska, pipirais, česnakiniu mišiniu ir česnakiniais vištienos prieskoniais, pakepiname aliejuje. Didelėj keptuvėj pakepiname pjaustytą svogūną, labai smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Įberiame juodgrūdės, ciberžolės, minutę dar pakepiname. Dedame vištieną,dedame šaldytus žirnelius ir pakepam porą minučių, beriame ryžius. Atskiroje keptuvėje pakepiname suplaktą kiaušinį su žiupsneliu druskos, visą laiką maišant, kad gautusi nedideli gabaliukai. Iškepto kiaušinio gabaliukus dedame taip pat į ryžius. Beriame pipirų, česnakinio mišinio, druskos. Prieskonius visada beriu iš akies pagal skonį, todėl labai proporcijų nerašau. Beriame smulkintus krapus. Viską gerai išmaišome ir dar kelias min pakepam, dedame į lėkštes, užberiame svogūno pjaustytų svogūno laiškų. 
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą